Nieuw: HR-optimalisatie review voor accountantskantoren

Je hebt een accountantskantoor met een omvang tussen de 10 en 100 FTE. Je kantoor groeit, of heeft flinke (groei)ambities. Maar je merkt dat HR en ontwikkeling, vaak door gebrek aan capaciteit, tijd en of kennis, onvoldoende kan meegroeien.

HR-verantwoordelijken zijn dagelijks vaak druk met operationele zaken. Maar gezien de uitdagende arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen de accountancy kun je de benodigde professionaliseringslag niet meer voor je uit blijven schuiven. Je wilt immers concurrerend blijven en niet achterop raken.

Maar ja, waar begin je dan naast je al overvolle takenpakket? 

Wij delen graag onze kennis en helpen je daarom op weg met onze HR-optimalisatie review voor accountantskantoren.

Want een belangrijk vertrekpunt om te kunnen verbeteren, is allereerst inzicht te hebben in hoe jouw HR-organisatie er op dit moment voor staat. Wat doen jullie goed? En welke thema’s hebben je directe aandacht nodig? Wij geven je concrete tips om te verbeteren.

Wat levert deze review op? 

  1. Vertaalslag van strategie naar operatie: je ontwikkelt een duurzame HR-aanpak zodat je tijdig kunt anticiperen op de toekomstige behoeften van je kantoor.
  2. Optimalisatie van HR-processen: meer inzicht in je huidige HR-processen bespaart je tijd en uiteindelijk kosten. Je verhoogt de effectiviteit (productiviteit) van je HR-afdeling.
  3. Verbeterde retentie en medewerkerstevredenheid: je krijgt praktische adviezen om de tevredenheid en loyaliteit van collega’s te verhogen.

Kortom: na afloop ken je de prioriteiten om je HR-organisatie te professionaliseren. Zodat je niet zo nu en dan, maar structureel aan een optimale HR-organisatie werkt.

Welke thema’s beoordelen wij in deze review?

Onze review kijkt naar de volgende zeven onderdelen: 

  • DNA: wat typeert je kantoor als werkgever? Wat zijn de belangrijkste voordelen ten opzichte van andere kantoren? En hoe maak je dit waar?
  • Strategie: welke HR doelstellingen zijn er geformuleerd? Hoe sluit je personeelsbeleid aan bij je kantoorstrategie?
  • Recruitment: hoe verloopt het recruitment proces op kantoor? Wat zijn je recruitment doelstellingen? Hoe ga je deze bereiken? In hoeverre worden medewerkers ingezet voor het werven van nieuwe collega’s? En hoe worden ze daarvoor beloond?
  • Arbeidsvoorwaarden: hoe zijn je contracten opgesteld, welke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn van toepassing en zijn de salarissen marktconform?
  • Onboarding: is er een onboardingsprogramma, wordt er gewerkt met buddy’s en hoe vindt er kennisoverdracht plaats? 
  • Ontwikkeling & beoordeling: welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er? Vinden er beoordelingsgesprekken plaats? Is er een functiehuis?
  • Verzuim & uitdiensttreding: hoe staat het met het verzuim? Worden er exitgesprekken gevoerd? Welke lessen worden er geleerd van vertrekkende collega’s?

Hoe wordt de review uitgevoerd?

Wij begrijpen dat je tijd kostbaar is, daarom werken wij volgens een efficiënte online aanpak.

 

Investering

De kosten voor deze HR-optimalisatie review zijn EUR 1995,- excl. btw.

De verschillende modules (recruitment, onboarding, ontwikkeling & beoordeling etc) zijn ook afzonderlijk af te nemen voor EUR 395,- excl. btw per onderdeel.

Contact

Heb je nog een vraag of wil jij deze HR-optimalisatie review aanvragen? Stuur ons een mail

Of plan een vrijblijvende kennismaking van 30 minuten met ons in. Bekijk hier de mogelijkheden in onze agenda